Itcanenii inundati de SGA Suceava vor primi de la Primarie despagubiri de peste 136.000 de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

50 din cele 59 familii din cartierul sucevean Iţcani, ale căror case au fost inundate în urma deversării controlate făcute de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava vor beneficia de despăgubiri totalizând 136.550 lei, a anunţat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că celelalte nouă familii au refuzat ajutoare pe motiv că pagubele nu au fost foarte mari.

Edilul-şef sucevean a spus într-o conferinţă de presă că pe lângă materiale de construcţii, familiile afectate au nevoie şi de mobilă şi aparatură electrocasnică şi că municipalitatea le va acorda acestora, în funcţie de pagubele înregistrate, despăgubiri băneşti.

Lungu a spus că vor primi câte 5000 de lei despăgubiri trei familii ale căror case sunt nelocuibile, alte 12 familii vor primi câte 4000 de lei, 9 familii vor obţine despăgubiri în valoare de câte 2000 de lei şi 15 familii vor primi câte 1500 de lei. „Este o despăgubire parţială”, a spus Lungu care a menţionat că pentru restul despăgubirilor familiile afectate trebuie să se adreseze Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava care a provocat inundaţia.

Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, familiile din cele 59 de gospodării afectate de inundaţii au primit, până în prezent, materiale de construcţii colectate de Primărie din sponsorizări în valoare de 20.000 de lei.

Şi Consiliul Judeţean Suceava a sprijinit familiile afectate cu câte 2000 de lei şi materiale de construcţie.

Cartierul sucevean Iţcani a fost inundat, miercurea trecută, după ce SGA Suceava a decis golirea controlată a acumulării Lipoveni pentru repararea unei infiltraţii semnalate în digul acumulării. Golirea a fost însă făcută fără verificarea stării albiei pârâului Dragomirna, care traversează cartierul Iţcani din municipiul Suceava, aceasta fiind colmatată cu deşeuri lemnoase şi din plastic, ceea ce a determinat crearea unui efect de baraj, inundând zeci de gospodării.


Intră acum și în grupul de