A inceput turul doi de scrutin pentru desemnarea Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Suceava


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Medicilor Suceava a început, luni, cel de-al doilea tur de scrutin pentru desemnarea membrilor comisiei de disciplină, după ce în primul tur al alegerilor, prezenţa la vot a fost una extrem de redusă.

Potrivit preşedintelui comisiei electorale, dr. Irina Badrajan, pentru a putea fi validat rezultatul alegerilor sunt aşteptaţi la vot cel puţin 600 din cei 900 de medici care activează în judeţ.

“De fiecare dată se organizează un al doilea tur de scrutin, fiindcă unii medici sunt din zone îndepărtate şi nu pot ajunge. Alegerea Comisiei de Disciplină e o problemă de importanţă majoră, mai ales că litigii ale medicilor vor fi din ce în ce mai multe”, a precizat medicul.

Dr. Badrajan a mai explicat că în cadrul alegerilor medicii din judeţ vor desemna prin vot secret opt din cei nouă membri care vor face parte din comisie, cel de-al nouălea urmând a fi numit la finalul alegerilor de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Amintim că în conformitate cu prevederile legale, pot candida medicii primari cu minim şapte ani vechime în profesie şi care nu au avut abateri disciplinare în ultimii cinci ani. Membrii comisiei de disciplină cărora le expiră mandatele sunt doctorii Luminiţa Papuc – preşedinte, Ludovic Abiţei, Mihai Creţeanu, Nicolae Dobromir, Adriana Istocescu, Adrian Oprea, Rodica Andriescu, Lăcrămioara Balan şi Radu Gheorghe. De menţionat că depunerea candidaturilor s-a încheiat.

Colegiul Medicilor Suceava numără circa 1.000 de membri. În noiembrie, Colegiul Medicilor Suceava va organiza alte alegeri, pentru desemnarea persoanelor din conducere, adică a membrilor Consiliului, în număr de 13, aleşi pe o perioadă de patru ani.

Precizăm că cel de-al doilea tur de scrutin se va desfăşura în perioada 10-12 octombrie.


Intră acum și în grupul de