183 de asistenti medicali si-au depus dosarele pentru sustinerea examenului de grad principal, la Suceava


Intră acum și în grupul de

183 de asistenţi medicali din judeţul Suceava şi-au depus dosarele de înscriere în vederea susţinerii examenului de grad principal, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, 153 dintre dosare au fost depuse pentru specialitatea de asistent medical generalist, 28 dintre acestea pentru specialitatea de asistent medical de farmacie, unul pentru specialitatea de asistent medical de radiologie şi unul pentru specialitatea de asistent medico-social.

Conform Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), la Suceava, examenul de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali sesiunea 2011, va fi organizat în perioada 10-11 noiembrie 2011. La data de 10 noiembrie (examen pentru asistenţii medicali generaliști), respectiv la data de 11 noiembrie (examen pentru moașe și asistenți medicali).

Precizăm că specialitățile la care se organizează examenul de grad principal sunt: asistent medical generalist; moașă/obstetrică-ginecologie; asistent medico-social; asistent igienist de cabinet stomatologic; asistent medical stomatologie; balneofizioterapie; farmacie; igienă-sănătate publică; laborator; nutriție-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

„Asistenţii medicali care au susţinut şi promovat gradul principal în profilul diplomei de licenţă/diplomei de absolvire a învăţământului superior, obţinută ulterior, pot fi promovaţi la gradul principal după îndeplinirea condiţiei de vechime de 3 ani în funcţia de asistent medical cu (S) sau cu (SSD)”, se arată pe site-ul OAMGMAMR.


Intră acum și în grupul de