Spargere de peste 100 de milioane de lei vechi la un birou cadastral din Suceava


Intră acum și în grupul de

Spărgătorii suceveni au pus ochii pe sediile birourilor care îşi derulează activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. După ce sediul unui executor judecătoresc a fost călcat de hoţi, în mai puţin de două zile a fost înregistrată o spargere şi la un birou cadastral.

Hoţii, rămaşi deocamdată necunoscuţi au lăsat în urmă o pagubă de peste 100 de milioane de lei vechi.

Spărgătorii au acţionat sub ocrotirea întunericului, incidentul fiind descoperit deabia marţi dimineaţă când angajaţii au venit la lucru.

Potrivit IPJ Suceava, „cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că autorii au pătruns, prin forţarea şi escaladarea unui geam, în interiorul apartamentului unde se află sediul un birou cadastral, în care funcţionează şi o agenţie imobiliară, de unde au sustras suma de 10.000 lei şi un aparat foto, valoarea prejudiciului fiind de 10.500 lei”.

Sediul în care funcţionează agenţia imobiliară şi biroul cadastral nu este prevăzut cu camere de supraveghere şi sistem de alarmă, urmând ca în acest sens să fie dispuse măsuri legale.

Cu circa două zile înainte şi biroul unui executor judecătoresc a fost călcat de hoţi prin aceaşi metodă fiind forţat un geam termopan al sediului de aici spărgătorii plecând cu aproximativ 8.000 de lei şi alte bunuri.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de