Suspiciune de agresiune sexuala in cazul unei fetite de trei ani si opt luni din comuna Berchisesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O minoră în vârstă de trei ani şi opt luni din comuna suceveană Berchişeşti a fost adusă miercuri după-amiază, prin transfer de la Spitalul din Gura Humorului şi internată la Spitalul Judeţean Suceava, medicii suspectând că aceasta ar fi fost agresată sexual.

„Se menţine o suspiciune de agresiune sexuală. Nu se ştie dacă este vorba de un copil de opt ani care ar fi agresorul, sau acel copil de opt ani protejează pe altcineva, pentru că leziunile, aşa cum apar ele, puteau fi provocate fie cu ajutorul unui obiect dur, fie prin tentativa de întreţinere a unui raport sexual şi asta ar exclude copilul de opt ani ca fiind capabil de un astfel de gest”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi.

Potrivit acestuia, medicii legişti se vor pronunţa dacă leziunile au putut fi provocate prin acţiunea cu un obiect contondent, sau printr-un raport sexual.

În ceea ce priveşte copilul, medicul a transmis că la acest moment se află internat la Secţia Ginecologie, aflându-se sub supravegherea medicilor.

Brădăţan a precizat faptul că s-a pus probleme unei suturi la nivelul perineului, însă partea cea mai importantă care rămâne acum în grija părinţilor şi a medicilor este cea a consilierii psihologice. “Aici lucrurile vor fi dramatice dacă copilul nu va trece printr-o perioadă de refacere corespunzătoare”, a arătat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, care a subliniat faptul că este esenţială contribuţia familiei la asigurarea unui climat corespunzător.

Din punct de vedere medical copilul se află acum în afara oricărui pericol, însă din punct de vedere psihologic va urma o perioadă foarte grea, având în vedere că micuţa internată are frageda vârstă de trei ani şi opt luni.


Intră acum și în grupul de