Populatia Sucevei va fi consultata in problema maidanezilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Populaţia municipiului Suceava va fi consultată, în următoarea perioada, cu privire la soluţionarea problemei câinilor fără stăpân. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că sondajul privind soluţionarea problemei câinilor fără stăpân are trei întrebări, iar sucevenii vor trebui să răspundă dacă doresc ca aceşti câini să fie strânşi de pe străzi, sterilizaţi şi îngrijiţi în padocurile municipalităţii, sau dacă doresc ca după sterilizare câinii să fie din nou lăsaţi liberi în municipiu, dar şi dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor bolnavi, periculoşi sau agresivi.

El a spus că aceste chestionare vor fi înmânate preşedinţilor asociaţiilor de proprietari care vor solicita membrilor asociaţiilor să le completeze.

Lungu a precizat că după consultarea populaţiei, Consiliul local va aproba strategia pentru soluţionarea problemei câinilor fără stăpân, iar acţiunile vor fi făcute în colaborare cu asociaţia suceveană Pro Anima, de protecţie a animalelor. „Le vom da chiar şi managementul adăposturilor dacă este nevoie”, a spus primarul care a subliniat că doreşte ca problema câinilor fără stăpân să fie soluţionată cât mai repede.

În prezent în municipiul Suceava sunt aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, din care 1.500 sunt în adăpostul municipalităţii, iar restul pe străzi.

Ion Lungu, a anunţat că va propune Consiliului Local Suceava triplarea bugetului alocat gestionării câinilor fără stăpân din municipiu, astfel încât până în luna septembrie 2012 să fie adunaţi toţi câinii din oraş şi să fie duşi în adăposturile municipalităţii.


Intră acum și în grupul de