Lucrarile de stopare a alunecarilor de teren active din municipiul Suceava se ridica la aproximativ 3 milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Noroc de secetă că alunecările nu au lucrat în ultima perioadă”, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, făcând referire la trei alunecări de teren active din municipiu. El şi-a exprimat îngrijorarea în condiţiile în care vor fi ploi puternice sau strat de zăpadă mare şi a spus că în 2012, municipalitatea suceveană îşi propune să efectueze lucrări de stabilizare a celor trei alunecări de teren care pun în pericol şi monumente istorice.

Edilul-şef al oraşului a arătat că a depus la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă documentaţiile necesare pentru alocarea de fonduri şi că aşteaptă un răspuns favorabil astfel încât în 2012 să fie începute lucrările de stabilizare.

În Suceava vor trebui finanţate lucrări de stopare a alunecării de teren din zona Mănăstirii Zamca, monument istoric, a unei alte alunecării din zona Dealul Teodoreni, unde sunt în pericol mai multe case, dar a unei alunecări de teren activată la mijlocul acestui an, în zona Mirăuţi, în apropierea Bisericii “Sf. Gheorghe”, monument istoric, fără să fie puse în pericol,până în prezent, locuinţe din zonă.

Primarul Lungu a estimat că suma necesară pentru executarea unor lucrări de stopare a celor trei alunecări de teren este de aproximativ 3 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de