Acasă Social Inainte de Sarbatori, DSP Suceava a luat la puricat hotelurile si pensiunile...

Inainte de Sarbatori, DSP Suceava a luat la puricat hotelurile si pensiunile din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava prin inspectorii săi de specialitate a început acţiunile de control la hotelurile şi pensiunile din judeţ, a informat şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, inspectorii vor verifica dacă alimentele sunt depozitate în condiţii bune, modul şi locul de prelucrare al acestora, urmate de verificarea unităţii de cazare. „Vom urmări modul în care este asigurat spaţiul de cazare, dacă există setul de minim trei lenjerii de schimb obligatorii, locul în care sunt spălate şi depozitate aşternuturile, precum şi dezinfectarea corespunzătoare a acestora”, a arătat dr. Ludovic Abiţei.



De asemenea, inspectorii DSP Suceava vor urmări dacă personalul angajat în hotelurile şi pensiunile sucevene deţine noţiuni fundamentale de igienă pentru postul pe care îl ocupă, fiind esenţial să aibă o stare de sănătate acceptabilă locului respectiv de muncă. Aceştia vor face dovada sănătăţii lor prin prezentarea fişei de aptitudini medicale, eliberată de către medicul de Medicina Muncii.

În cazul restaurantelor, dr. Abiţei a precizat că se vor urmări parametrii obişnuiţi privind starea igienico-sanitară, aceştia urmând a fi verificaţi în apropierea serii de Crăciun şi de Revelion, deoarece rulajul alimentelor este mare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version