„Scoala altfel”, noutatea semestrului II care va incepe luni


Intră acum și în grupul de

Preşcolarii şi elevii suceveni se întorc de luni în bănci cu prilejul deschiderii celui de-al doilea semestru al acestui an şcolar (2011-2012), ce va începe la data de 16 ianuarie şi se va încheia la data de 22 iunie 2012, cu precizarea că o săptămână din luna aprilie va fi dedicată educaţiei non formale.

Copiii se vor bucura de vacanţa de primăvară stabilită în intervalul 7-22 aprilie 2012, noutatea fiind dată de introducerea unei „săptămâni altfel”, dată de programul „Şcoala altfel”, în perioada 2-6 aprilie, iniţiativă ce aparţine Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.

Programul “Şcoala altfel” va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri şi va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracuriculare. Vor avea loc activităţi culturale, tehnico-ştiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor, acţiuni menite să facă şcoala mai atractivă.

Precizăm că în cadrul aceluiaşi interval 2-6 aprilie se va desfăşura faza naţională la olimpiadele şcolare.

Conform calendarului aprobat de MECTS vacanţa de vară va debuta la data de 23 iunie şi va ţine până la data de 9 septembrie 2012.

De asemenea, elevii nu vor merge la şcoală în zilele libere prevăzute de lege, respectiv marţi 1 mai – Ziua Muncii şi luni 4 iunie, a doua zi de Rusalii.

Reamintim că pe durata celor cinci luni, cât va ţine semestrul II, sunt anunţate evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, testări naţionale şi examenul de bacalaureatul pentru absolvenţii claselor a XII-a.

Precizăm că tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2011-2012 se vor susţine, de regulă, până la data de 25 mai.


Intră acum și în grupul de