Doar 27 de locuri de munca pentru somerii din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Oferta locurilor de muncă disponibilă pentru sucevenii aflaţi în căutarea unui job este în scădere la Suceava la mijlocul lunii ianuarie, doar 27 de posturi vacante fiind disponibile la nivelul judeţului până la data de 19 ianuarie 2012.

Potrivit unei statistici realizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, cea mai slabă ofertă de muncă se regăseşte la nivelul oraşului Gura Humorului şi a municipiului Făticeni, acolo unde sunt disponibile doar două posturi pentru calificarea coafeză, respectiv confecţioner-asamblor articole din textile.

Nici municipiul Rădăuţi nu se prezintă foarte strălucit atunci când vine vorba de posibilităţile de angajare, având disponibile doar patru locuri de muncă, două pentru ocupaţia de agent vânzări, unul pentru calificarea de bucătar şi unul pentru calificarea de electrician auto.

Cea mai variată ofertă de muncă rămâne la Suceava, acolo unde şomerii suceveni pot consulta următoarea ofertă de muncă: confecţioner (3 posturi), muncitor necalificat în confecţii textile (2), mecanic auto (2), agent de turism (2), respectiv câte post vacant pentru calificările: vopsitor auto, tinichigiu carosier, şofer autocamion, ospătar, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, lucrător bucătărie, croitor, consilier asistent, agent vânzări, agent pază, agent curier.

Potrivit unei statistici venite din partea AJOFM Suceava, în judeţul nostru, rata şomajului a crescut cu 0,26% în decembrie 2011, faţă de luna precedentă, şi a ajuns la 4,63%. Potrivit datelor oferite de instituţia suceveană, 11.908 suceveni, dintre care 5.442 de femei, nu aveau un loc de muncă la sfârşitul lunii decembrie. Numărul lor este cu 666 mai mare decât în luna anterioară. Din totalul şomerilor, 6.040 beneficiază de indemnizaţie.

Conform statisticilor, la 31 decembrie 2011, în România erau peste 461.000 de persoane fără un loc de muncă, rata şomajului fiind de 5,12%.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, sau telefonic, la numărul: 0230/523.279, int. 104.


Intră acum și în grupul de