Aproape 340 de straini au cerut azil in Romania prin Centrul Regional Radauti in 2011


Intră acum și în grupul de

Aproape 340 de persoane de diferite naţionalităţi, altele decât română, au solicitat pe parcursul anului 2011 azil în ţara noastră prin Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, judeţul Suceava. Cel puţin aşa rezultă din evaluarea activităţii Centrului prezentată pe parcursul zilei de marţi de conducerea instituţiei în faţa autorităţilor judeţene, a structurilor locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a şefului Sectorului Antiterorism din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Suceava.

Tot pe parcursul aceluiaşi an, 258 de solicitanţi de azil au beneficiat de cazare în spaţiile special amenajate în cadrul centrului, iar circa 250 de solicitanţi de azil au beneficiat de ajutoare materiale.

Potrivit aceloraşi surse, majoritatea solicitanţilor de azil sunt proveniţi din statele din Nordul Africii, precum Algeria cu peste 30%, Tunisia cu aproape 25%, Maroc 14%, dar şi din state asiatice precum Pakistan şi Afganistan.

În aceeaşi perioadă CRCPSA Rădăuţi a emis aproape 160 de documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, circa 60 de permise de şedere şi 29 de paşapoarte iar în ceea ce priveşte activitatea personalului medical al centrului în perioada de referinţă, acesta a efectuat peste 600 de consultaţii medicale.

“În cadrul şedinţei, s-a subliniat buna cooperare inter-instituţională între toate structurile cu atribuţii pe linia securităţii naţionale şi ordinii publice, iar reprezentantul Direcţiei Azil şi Integrare a apreciat activitatea şi rezultatele obţinute în cursul anului 2011 de către Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, care ocupă locul al doilea într-o statistică la nivel naţional în privinţa numărului cererilor transferate spre soluţionare, după centrul similar din Galaţi”, ne-a declarat comisar Sorinel Pardoseanu, directorul adjunct al Centrului.


Intră acum și în grupul de