Doi politisti locali din Campulung Moldovenesc prinsi dormind in timpul serviciului de noapte


Intră acum și în grupul de

Şeful Poliţiei locale Câmpulung Moldovenesc, Cristian Bălan, susţine că cei doi poliţişti locali care s-au plâns de condiţiile de muncă au fost prinşi în timp ce dormeau în timpul serviciului de noapte.

Situaţia a fost constatată chiar de şeful Poliţiei Locale, Cristian Bălan după ce a sesizat că cei doi nu-şi făceau sarcinile stabilite prin ordinele de misiune.

Comandantul Poliţiei Locale din Câmpulung Moldovenesc a arătat că verificările au fost iniţiate după ce au fost primite mai multe semnale de la cetăţeni şi colegi că unii dintre subordonaţii său nu-şi îndeplinesc cu conştiinciozitate sarcinile şi nu respectă regulamentele.

Cristian Bălan a spus că este decis să facă ordine şi că este necesar ca în cadrul serviciului să troneze disciplina motiv pentru care este ferm în a adopta toate deciziile necesare cercetării şi sancţionării abaterilor comise.

El a subliniat că se aşteaptă atât la ameninţări cât şi la presiuni, chiar mediatice, care însă nu-l vor face să-şi schimbe atitudinea.

Şeful Poliţiei locale Câmpulung Moldovenesc a arătat că unul dintre cei doi poliţişti surprins dormind a mai avut probleme, cum ar fi accidente cu maşina şi conducere în stare de ebrietate a autovehiculelor, acţiuni încheiate însă în instanţă cu clasarea lor, dar care nu fac cinste imaginii de poliţist local.

Comandantul a mai declarat că are în anchetă administrativă şi alte abateri ce au fost consemnate şi că va propune măsuri aspre pentru cei găsiţi vinovaţi.
El consideră că nimeni nu este mai presus de lege indiferent că este simplu cetăţean sau purtător al unei uniforme şi reprezentant al unei instituţii ce trebuie să asigure siguranţa şi ordinea.

Contactat, primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că a fost înştiinţat de acţiunile comandantului Politiei local, Cristian Bălan, şi că va susţine masurile legale ce se impun în ce priveşte activitatea poliţiei locale.

De remarcat este că cei doi poliţişti locali prinşi dormind în timpul serviciului au făcut imediat plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă reclamând că pe perioada gerului, conducerea Poliţiei Locale nu le-a asigurat condiţii corespunzătoare de muncă.

În urma verificării sesizării, ITM Suceava a constatat că angajaţii nu primeau pauze şi băuturi calde, motiv pentru care angajatorului i s-a trasat obligaţia de a remedia aceste deficienţe, iar Poliţia locală Câmpulung Moldovenesc a dispus imediat reducerea programului poliţiştilor locali şi a oferit băuturi calde acestora.


Intră acum și în grupul de