PDL Suceava pune in aplicare decizia CCR si se pregateste de alegeri in iunie


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, liderul informal al PDL pe zona Moldovei a decis că e momentul ca organizaţia sa să lase „gargara politică” deoparte şi să treacă la treabă. Printr-un comunicat de presă, cei de la PDL au anuntat duminică faptul că PDL Suceava e gata de campanie şi şi-a stabilit şi cine şi cum o va conduce.

De fapt anuntul PDL Suceava inseamnă că Gheorghe Flutur nu mai asteaptă nici o decizie a conducerii centrale a partidului în privinţa organizării alegerilor locale şi ştie clar care este calendarul acţiunilor politice a democrat-liberalilor ce trebuie urmat pentru lunile următoare.

Flutur nu a mai asteptat ca luni se fie luata decizia in cadrul Biroului Permanent Naţional al PDL şi nici interminabilele discuţii din Coaliţia de guvernare şi a anuntat că el intră în campanie pentru iunie. Banuiesc că ştie ce face şi cred că e sătul de non-combatul colegilor de la Bucureşti.

Gestul preşedintelui sucevean poate fi interpretat in mai multe feluri însă e clar că Gheorghe Flutur a renunţat la discursul său de calmare a apelor in partid, adoptat la finele anului trecut, când indemna primarii la prudenţă în realizarea bugetului pe 2012 pentru că aveau timp până în noiembrie.

Acum, după decizia Curtii Constituţionale a României (CCR) Flutur nu a mai aşteptat nici o secundă, a pornit la treabă şi e semn că nu mai aşteaptă nici o decizie a Coaliţiei pentru o altă comasare sau invenţie pe care PDLUNPR –UDMR ar mai putea-o scoate. Flutur a intrat in logica normală de campanie şi în normalitate cu discursul politic.

Pentru liderul de la Suceava decizia CCR e de fapt singura moţiune de cenzură care a trecut şi care, coroborată cu nemulţumirea străzii va duce la căderea Guvernului Boc. Singura necunoscută a lui Flutur este cum va pleca BOC, dat afară sau prin demisie de onoare şi cine va conduce PDL.

Cred insă că cei de la PD se aşteaptă ca viitorul Guvern să fie condus de un tehnocrat agreat de Băsescu, dar şi de USL.

Pentru PDL Suceava asta va conta prea putin. Ce s-a putut face s-a făcut deja, ce licitaţii s-au putut ţine s-au ţinut.
Cu alte cuvinte, care ii sunt de altfel dragi lui Flutur…”ne vedem in tranşee” pentru „lupta politica la baionetă”.

Hai Liberare !!….. (Hai Liberale !!)

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de