Frigul a suplimentat portiile de mancare la Cantina de Ajutor Social din Suceava


Intră acum și în grupul de

Gerul năprasnic din ultima perioadă i-a îndreptat pe tot mai mulţi suceveni nevoiaşi spre Cantina de Ajutor Social din Suceava. Dacă în mod normal se servesc zilnic 400 porţii de mâncare, în ultima lună de zile, acestea au fost suplimentate, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, pentru NewsBucovina.ro.

„Frigul de afară îi împinge pe tot mai mulţi oameni nevoiaşi să beneficieze de serviciile Cantinei de Ajutor Social din Suceava. În luna ianuarie, au fost servite zilnic câte 416 porţii şi în acest început de lună 410, când în mod normal se servesc doar 400 de porţii zilnic”, a precizat Harşovschi.

Totodată, adjunctul primarului Ion Lungu a arătat că în perioada geroasă a crescut şi numărul oamenilor străzii care s-au prezentat la Centrul de Noapte „Lumina Lină” al Bisericii „Sfânta Vineri” din Suceava. „Miercuri spre joi, când la Suceava s-au înregistrat -31 grade Celsius, numărul oamenilor a ajuns la 40. În noaptea care a trecut, la adăpost au fost găzduite 33 de persoane. 16 oameni dintre aceştia sunt cetăţeni suceveni, restul până la 40 fiind proveniţi din judeţ sau din alte oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Satu Mare etc.”, a explicat viceprimarul.

Menţionăm că în această perioadă a iernii Poliţia Comunitară oferă ceai cald oamenilor străzii şi îi conduc pe aceştia, uneori chiar şi cu forţa, spre adăpostul primitor de la Suceava.

Lucian Harşovschi a declarat că la nivelul municipiului Suceava, în această iarnă, nu s-a înregistrat niciun caz de deces în rândul oamenilor străzii.


Intră acum și în grupul de