COLITIA 52 vrea transparenta totala in actul decizional al autoritatilor publice locale si judetene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O nouă formulă asociativă civică, intitulată COALIŢIA 52 şi la care au aderat până acum 4 organizaţii din judeţ a fost lansată joi la Suceava, şi îşi propune să adune sub această tutelă organizaţiile non-guvernamentale şi persoanele care militează pentru transparenţa actului administrativ.

Responsabilul COALIŢIEI 52 la Suceava este Marcela Sluşarciuc care a declarat, într-o conferinţă de presă, că aceasta „propune soluții decidenților politici și le oferă ocazia să-și recâștige credibilitatea”.

„Anul 2012 a început cu proteste în stradă. Românii din zeci de orașe au cerut respect și au solicitat să fie ascultați. Liderii politici au declarat că susțin dialogul și transparența. Președintele Traian Băsescu a spus că “ne trebuie mult mai multă transparență care trebuie înțeleasă și de ministere și de autoritatea locală”. USL a reacționat la manifestările din stradă și la cererile societății civile spunând că “orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea și în condițiile unui dialog constant și sistematic”, a dat ca argumente pentru infiinţarea Coaliţiei, Marcela Sluşarciuc.

Ea susţine că scopul final va fi modificarea Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Reprezentanții Coaliției 52 din Suceava consideră că trebuie îmbunătățit dialogul între societatea civilă și autoritățile publice. Amendamentele propuse de coaliție vizează în principal mărirea perioadei de consultare publică, organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică şi sancțiuni directe pentru șefii instituțiilor în care nu se respectă Legea 52/2003.

În data de 17 februarie, COALITIA 52 va organiza o masă rotundă la care au fost deja invitatţi să participe factorii politici locali şi judeţeni precum şi parlamentarii şi reprezentanţii principalelor instituţii din judeţ.


Intră acum și în grupul de