Rubeola a facut aproape 300 de victime in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Suceava, au fost înregistrate 285 de cazuri de rubeolă, în 35 de colectivităţi şcolare, din acest total, 246 de persoane nefiind imunizate împotriva bolii, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Potrivit acestora, primul caz a fost înregistrat în data 17 ianuarie 2012, urmând o creştere progresivă a numărului de îmbolnăviri – în luna ianuarie 4 cazuri, în februarie 43 de cazuri, iar restul în luna martie. Din cele 285 de cazuri, 173 au fost semnalate la persoanele de sex masculin. Pacienţii au vârste de la 1 la 27 de ani.

“La Fălticeni s-au înregistrat 187 de cazuri, la Suceava – 56, Rădăuţi – 16, Câmpulung Moldovenesc – 15 cazuri, Vatra Dornei – 9 cazuri, iar la Gura Humorului – 2 cazuri. Pe lângă acestea, 63 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate cu laboratorul, restul fiind diagnosticate clinic şi epidemiologic. Reamintim populaţiei că vaccinarea constituie cel mai eficient mod de a se proteja împotriva acestei boli”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de