Competitia „Student pentru o zi” incepe, marti, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava. Vezi aici cati elevi au fost selectati


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, începe marti seria de concursuri adresată liceenilor din clasele a XII-a, organizate în cadrul celei de a V-a ediţii a manifestării „Student pentru o zi”, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Mihai Dimian, proctor pentru activitatea ştiinţifică în cadrul instituţiei de învăţământ superior din Suceava.

„Mai mult de 400 de elevi selectați din peste 70 de colegii și grupuri școlare ale regiunii Nord-Est sunt așteptați în campusul USV în următoarele trei zile pentru a trăi o experienţă academică universitară, într-un context competitiv. Manifestarea a fost aprobată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca parte a programului << Școala Altfel >>.

În general, a trebuit să ne limităm la maximum trei elevi pe colegiu la domeniile care au avut peste 30 de înscrisi. Deşi se cunoştea acest aspect atât din regulament cât şi din ediţiile anterioare, am primit numeroase liste care conţineau multe propuneri pentru un domeniu (ajungându-se până la 20 într-un caz). Ne bucură acest interes şi înţelegem dificultatea unităţilor în a departaja elevii cei mai buni, dar au fost domenii unde a trebuit să cerem respectarea limitei de trei propuneri pentru a reuşi să desfăşurăm în condiţii rezonabile aceste concursuri (şi mă refer la sălile necesare, la timpul limitat pe care-l avem pentru corectura tezelor, la facilităţile oferite participantilor).

Premiile totale însumează peste 25.000 lei, la care se adaugă 42 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, la unul dintre programele Universităţii << Ştefan cel Mare >> din Suceava. Elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar și oferta educațională a USV, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV”, arată Mihai Dimian în document.

Potrivit sursei citate, pentru elevii care nu obţin certificate de agrementare în cadrul concursului pe domenii, dar au rezultate notabile şi argumentează convingător opţiunea de a fi student al universităţii sucevene, concursul de eseuri le oferă o nouă şansă pentru câştigarea unui loc fără taxă şi a unei burse de studii la USV.

Propunerile elevilor selectaţi se pot trimite prin e-mail sau fax la: asist. univ. drd. Laura Blaj, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi” (e-mail: [email protected], fax: 0230/520.081).

„Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până în data de 6 aprilie 2012, pregătirea contribuţiei preliminare fiind, de asemenea, recunoscută ca parte a programului << Şcoala Altfel >> aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Mai multe detalii privind desfăşurarea acestei manifestări pot fi găsite pe website-ul http://www.1zi.usv.ro/”, precizează Dimian în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de