Campionatul judetean „Educatie rutiera – Educatie pentru viata” si-a desemnat castigatorii. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Campionatul judeţean „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă” care s-a desfăşurat la Şcoala Nr.6 din Fălticeni în data de 4 aprilie 2012, şi-a desemnat câştigătorii, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

„Elevii biciclişti din tot judeţul Suceava s-au întrecut în cunoştinţe de legislaţie rutieră şi îndemânare în poligon. În data de 4 aprilie, echipajele şcolilor din judetul Suceava au participat la faza judeţeană a Concursului << Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă >> , organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava – Serviciul Rutier şi Inspectoratul Şcolar – Palatul Copiilor din Suceava. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava au prezentat normele de conduită rutieră şi au insistat asupra formării sentimentelor de respect faţă de toţi participanţii la trafic şi faţă de politişti. S-a urmărit sensibilizarea elevilor faţă de situaţiile extreme, de urgenţă, care se pot întâlni pe un drum public.

Concursul, care a avut ca scop însuşirea regulilor de circulaţie, respectarea acestora şi totodată prevenirea accidentelor de circulaţie în randul copiilor, s-a desfăşurat în municipiul Fălticeni, la Şcoala Nr.6. Participanţii au trecut prin mai multe probe, printre care cea de teorie, pentru verificarea cunoştinţelor privind normele rutiere, proba de îndemânare, constând în parcurgerea unui traseu de îndemănare cu bicicleta într-un poligon sau proba de arbitraj în parcul şcolii”, se arată în documentul citat.

Rezultatele finale ale Campionatului judeţean de educaţie rutieră au fost: “Proba de poligon şi parc şcoală – locul I – Şcoala Nr.6 Fălticeni, locul II – Şcoala Nr.1 Gura Humorului, locul III – Şcoala Baia şi Şcoala Nr.3 Câmpulung, locul IV – Şcoala Nr.2 Fălticeni. La secţiunea de arbitraj şi proba teoretică, au obţinut: locul I – Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, locul II – Colegiul Silvic Câmpulung şi locul III – Clubul Copiilor Gura Humorului. “Marele câştigător al concursului << Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă >> a fost echipajul Şcolii Nr.6 Fălticeni şi Colegiul Naţional << Nicu Gane >> Fălticeni. Aceştia vor merge mai departe la faza naţională a competiţiei care se va desfăşura în luna iulie la Deva”, se menţionează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de