Acasă Social Imbolnavirile cu rubeola continua in scolile din judetul Suceava. Medicii recomanda vaccinarea

Imbolnavirile cu rubeola continua in scolile din judetul Suceava. Medicii recomanda vaccinarea


Intră acum și în grupul de

Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate 497 de cazuri de îmbolnavire cu rubeolă, în 39 de colectivităţi şcolare din tot judeţul, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Potrivit acestora, din acest total, 461 de persoane nu erau imunizate împotriva bolii. Primul caz a fost înregistrat în data de 17 ianuarie 2012, urmând o creştere progresivă a numărului de îmbolnăviri – în luna ianuarie – 4 cazuri, în februarie – 43 de cazuri, în martie – 335 de cazuri, iar restul în luna aprilie.



“Din cele 497 de cazuri, 288 sunt persoane de sex masculin. Pacienţii au vârste cuprinse între 3 luni şi 27 de ani. La Fălticeni au fost înregistrate 348 de cazuri, la Suceava – 66 cazuri, Rădăuţi – 20 cazuri, Câmpulung Moldovenesc – 44 cazuri, Vatra Dornei – 17 cazuri şi Gura Humorului – 2 cazuri. 71 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate cu laboratorul, restul fiind diagnosticate clinic şi epidemiologic”, se arată în document.

“Reamintim populaţiei că vaccinarea constituie cel mai eficient mod de a se proteja împotriva acestor boli”, transmit reprezentanţii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version