Curs de initiere in utilizarea calculatorului si a internetului, pentru varstnici, la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Sub semnul ,,Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii”, începând de luni, 14 mai 2012, Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, organizează un curs de iniţiere pentru vârstnici în utilizarea calculatorului şi a internetului pentru vârstnici, la cerere, informează într-un comunicat de presă, directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. Activităţile se vor desfăşura la Centrul Judeţean de Formare Biblionet al bibliotecii sucevene.

“Vârstnicii vor învăţa astfel, într-un curs ce se întinde pe durata a cinci zile, câte două ore pe zi, cum să folosească programele uzuale ale unui calculator, cum să redacteze un text, cum să conecteze camere foto sau video la calculator. De asemenea, pensionarii vor învaţa cum să navigheze pe Internet, cum să folosească motoarele de căutare, dar şi e-mailul, sau cum să socializeze online.

Persoanele interesate se pot înscrie la curs la secretariatul bibliotecii, str. Mitropoliei, nr. 4, corp B, et.1 sau la telefon: 0230/530.798, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00”, se arată în document.

Cursul este gratuit, iar întâlnirile vor fi de două ore zilnic, timp de o săptămână, pentru fiecare serie.


Intră acum și în grupul de