De la inceputul anului, lucrarile de constructii au provocat 13 avarii la reteaua de electricitate din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

E.ON Moldova Distribuţie se confruntă, în ultima perioadă, cu o creştere semnificativă a numărului de avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice cauzate de firmele ce execută lucrări de construcţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de E.ON Moldova Distribuţie, nerespectarea normelor tehnice specifice poate duce, pe lângă întreruperea alimentării cu energie electrică la consumatori, şi la accidentarea muncitorilor sau a persoanelor aflate în apropierea zonei de execuţie a intervenţiilor.

“De la începutul acestui an, au avut loc câteva sute de incidente cauzate de firme ce execută lucrări în apropierea reţelelor noastre şi care au dus la întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Astfel, în municipiile reşedinţă de judeţ au fost înregistrate 223 de asemenea incidente: 123 în Iaşi, 27 în Botoşani, 25 în Piatra Neamţ, 24 în Bacău, 13 în Suceava şi 11 în Vaslui.

O parte a acestor întreruperi au avut impact major, fiind afectată distribuţia energiei electrice la unităţi medicale, de învăţământ, instituţii publice, transportul în comun, instalaţiile de semaforizare, agenţi economici şi nu în ultimul rând la consumatorii casnici.

Remedierea acestor avarii a implicat alocarea de resurse umane şi materiale importante, resurse ce în mod normal ar fi fost utilizate pentru modernizarea reţelelor. Valoarea lucrărilor de reparaţii a fost de peste 260 000 lei, iar o cantitate de energie de aproximativ 36 000 KWh nu a fost livrată consumatorilor.

Pentru a evita incidente similare, solicităm firmelor de construcţii să nu demareze lucrările înainte de a obţine avizul companiei noastre, în care este precizat şi traseul reţelelor de distribuţie a energiei electrice, iar pe parcursul derulării lucrărilor să respecte cu stricteţe prevederile din aviz.

În situaţia în care se produc avarii la reţeaua de distribuţie a energiei electrice trebuie să fim anunţaţi de urgenţă de producerea acestora prin intermediul Telverde 0800 800 929. De asemenea, solicităm ca până la sosirea echipelor noastre de intervenţie zona sa fie securizată pentru evitarea unor posibile accidente. Localizarea avariilor şi remedierea acestora este foarte importantă pentru reluarea alimentării consumatorilor cât mai repede posibil.

Suntem conştienţi de necesitatea şi importanţa lucrărilor de construcţii, însă derularea acestora trebuie să se realizeze cu maximă responsabilitate şi atenţie, pentru a se evita situaţiile neplăcute în care este afectată reţeaua de distribuţie şi, implicit, alimentarea cu energie electrică a consumatorilor”, transmite E.ON Moldova Distribuţie în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de