Doi suceveni pe podium, la Campionatul National de seniori Qwan Ki Do si Arme Traditionale de la Ploiesti


Intră acum și în grupul de

Sportivii suceveni Iulian Fodor şi Ştefana Bălineanu, care se pregătesc în cadrul Clubului sportiv HE PAI din municipiul reşedinţă de judeţ, au obţinut rezultate deosebite în urma participării la Campionatul Naţional de seniori Qwan Ki Do şi Arme Tradiţionale desfăşurat în zilele de 5 şi 6 mai, la Ploieşti, în sala “Leonard Doroftei”, informează într-un comunicat de presă, Ovidiu Zegrea, C.N. 2 Dang, instructor al clubului menţionat.

Potrivit acestuia, competiția s-a desfășurat pe două secțiuni: Qwan Ki Do și Co Vo Dao (arme tradiționale), fiecare dintre acestea desfășurându-se pe două probe: tehnică și luptă.

În competiţie au intrat sportivi cu vârsta de peste 18 ani care au fost împărțiți pe două categorii, în funcție de nivelul tehnic: categoria GRADE (1 – 4 Cap) și categoria CENTURI NEGRE (sportivi ce dețin minim centura neagră).

Clubul HE PAI Suceava s-a prezentat la competiţie cu un lot de şase sportivi: MIHAELA MUNTEANU – Centura Neagră 2 Dang, proba de tehnică Qwan Ki Do, tehnică Arme tradiționale și luptă arme tradiționale; ALEXANDRU GIRIGAN – Centura Neagră 1 Dang, proba de tehnică Qwan Ki Do, tehnică Arme tradiționale; ŞTEFANA BĂLINEANU – Centura Neagră, proba de tehnică Qwan Ki Do; VASILE ANDREI – Centura Neagră, proba tehnică Arme tradiționale și luptă arme tradiționale, IULIAN FODOR – 4 Cap; proba de tehnică Qwan Ki Do, tehnică Arme tradiționale. FLORENTINA FEDIC – 4 Cap; proba de tehnică Qwan Ki Do.

Au obţinut rezultate deosebite sportivii: IULIAN FODORLOCUL I – proba tehnică, categoria “Grade” şi ŞTEFANA BĂLINEANULOCUL II – proba tehnică, categoria “Centuri Negre”.

“Iulian Fodor este la primul său titlu de campion național. El mai are în palmares și alte rezultate foarte bune (locul II în 2009 și 2011; locul III în 2008 și 2010) obținute la campionatele naționale, toate acestea fiind la proba de luptă, la categoriile de juniori. Pentru el aceasta este prima participare la o competiție de seniori. Iulian are 10 ani de practică, a început la vârsta de 8 ani și este unul din cei mai constanți, serioși și muncitori elevi ai mei. În această vară el va susține examenul de Centura Neagră”, a declarat Ovidiu Zegrea.

În ceea ce priveşte rezultatul obţinut de sportiva Ștefana Bălineanu (locul II – proba tehnică, categoria Centuri Negre), acesta a spus: „Ștefana Bălineanu, componentă a lotului național, la doar 20 de ani, cu numeroase titluri în competițiile internaționale și naționale, a confimat din nou ca este o sportivă foarte valoroasă, cu calități tehnice deosebite și cu o putere de mobilizare exemplară. Toți cei șase sportivi au avut evoluții foarte bune. Și ceilalți patru sportivi ai clubului nostru au fost foarte aproape de podium, clasându-se în primii cinci la probele la care au participat”.

“Chiar dacă nu am avut un număr mare de participanți la acest campionat (spre deosebire de campionatul naţional de copii și juniori), cei care s-au prezentat au făcut-o foarte bine. Sunt sportivi cu o bogată experiență competițională, actuali sau foști componenți ai lotului național, care au învățat să privească competiția ca pe o verificare, ca pe o luptă cu tine însuți și nu ca pe un scop în sine. Acesta este spiritul adevărat al artelor marțiale”, a concluzionat instructorul.


Intră acum și în grupul de