Mars Anti-violenta, Anti-tutun, Anti-alcool si de prevenire a accidentelor rutiere, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV”, Asociaţia ALECS GROUP – Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Palatul Copiilor – Suceava şi Asociaţia Promotorii Bucovinei, organizează joi, 10 mai 2012, de la ora 13.00, un Marş Anti-violenţă, Anti-tutun, Anti-alcool şi de prevenire a accidentelor rutiere, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit acestora, în cadrul activităţilor de promovare a drepturilor copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc social a fost creată acţiunea “Fii conştient, nu dependent” ediţia a II-a, coordonată de Asociaţia EUROACTIV, în parteneriat cu instituţiile amintite mai sus.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2012 din perioada 7–13 mai 2012 şi va avea ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere.

La acţiune vor participat circa 500 de elevi însoţiţi de cadre didactice din unităţi de învăţământ sucevene (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII „Miron Costin” Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII Nr.1 Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII Nr.3 Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII Nr. 4 Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII Nr. 8 Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII „Ion Creangă” – Suceava şi Şcoala cu clasele I–VIII din Ipoteşti, studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava), pe traseul: Biserica Sf. Înviere – str. Ana Ipătescu – staţie Policlinică – staţie Spital, staţie Obcine – staţie Curcubeul – staţie Nordic – Parcul USV”, arată reprezentanţii EUROACTIV.

Aceştia precizează că grupurile de elevi vor fi coordonate de cadrele didactice însoţitoare, angajaţii instituţiilor Ministerului de Interne: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu efective de jandarmi şi Poliţia Municipiului Suceava cu efective de agenţi de la Serviciul Rutier şi Ordine Publică.

„Echipa de coordonare a Marşului este compusă din: Asociaţia EUROACTIV prin prof. Narcisa Daniela Ştefănescu – vicepreşedinte, prof. Mihai Greciuc – preşedinte, împreună cu Grupul „Visul Copiilor” (elevi de la Şcolile cu cl. I–VIII din Plopeni şi Vereşti), alături de membrii: Florin Burlacu, Cosmin Emanuel Sposob şi Asociaţia Alecs Group din Suceava, reprezentată de psih. Constantin Alecsa”, se menţionează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de