Cel mai nou cartier din municipiul Suceava, inaugurat de primarul Lungu, de „Ziua Europei” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Data de 9 mai, când se serbează Ziua Europei, a reprezentat un bun prilej pentru conducerea administraţiei publice locale sucevene să inaugureze cel mai nou cartier al municipiului reşedinţă de judeţ, care va purta chiar numele de “Europa”.

Situat pe Dealul Tătăraşi, cartierul va fi format din 142 de locuinţe ce vor fi ridicate prin eforturi proprii de tot atâţia tineri cu vârsta de până la 35 de ani care au fost fericiţii câştigători a unui lot de câte 300 de metri pătraţi pentru construirea de case.

Primul ţăruş de delimitare a suprafeţelor a fost bătut în pământ de edilul-şef al municipiului Suceava, care i-a urat mult succes şi spor la treabă tânărului proprietar.

“Iată că după realizarea Cartierului Tineretului din Burdujeni a venit rândul unui nou cartier, unul care ni-l dorim realizat după standarde europene, aşa cum a primit şi denumirea. Începând de joi, tinerii care au intrat în posesia loturilor pot să se adreseze deja Primăriei pentru a solicita eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţii pentru a se apuca efectiv de lucru”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Şeful administraţiei locale a mai adăugat că municipalitatea, după creionarea căilor de acces, se obligă faţă de viitorii locuitori ai cartierului să aducă şi utilităţile în zonă afirmând că deja sistemul de conducte pentru apă şi canalizare este în faza de licitaţie printr-un proiect cu fonduri europene, lucrându-se acum pentru aducerea energiei electrice, iar în viitor, pe cât posibil, şi introducerea în noul cartier a gazului metan.


Intră acum și în grupul de