Juniorii de la echipa de rugby a Palatului Copiilor din Suceava joaca in etapa nationala desfasurata la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Începutul lunii mai a fost unul promiţător pentru rugbişti juniori care se pregătesc la Palatul Copiilor din Suceava, aceştia reuşind să se califice în etapa naţională care încă se dispută în acest week-end, la Bucureşti, informează într-un comunicat de presă, Iulia Baldazar, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei sucevene.

„Vineri, 5 mai, la Botoșani, juniorii rugbişti de la Palatul Copiilor din Suceava au învins echipele din Botoșani cu 8 – 1 și Iași cu 4 – 1. Această fază zonală a competiției a fost parte a Proiectului << Un sport nou, pentru o generație nouă >> , inițiat de Federația Română de Rugby și 27 de Palate ale Copiilor din țară. Proiectul se adresează copiilor din clasele VIIVIII care doresc să practice acest sport deosebit, este de părere antrenorul echipei sucevene, Dumitru Livadaru.

<< E necesară multă muncă, deoarece rugby-ul este un sport dur în care trebuie să îți folosești toate resursele fizice, dar și mintea. Pe elevii mei i-am pregătit împreună cu Marius Munteanu, profesor la Școala Ioan Băncescu din Adâncata. Copiii au reușit o performanță de excepție, ajungând în finala celor 27 de Palate. Așadar, ei au jucat vineri şi sâmbătă, 11, 12 mai şi vor juca şi duminică, 13 mai 2012, la București, contra echipelor calificate din țară. Noi le urăm succes și îi așteptăm cu medalii, la Suceava >> ”, arată antrenorul în document.


Intră acum și în grupul de