Acasă Social Ministrul Turismului cere control la Centrul de Informare Turistica Suceava (VIDEO)

Ministrul Turismului cere control la Centrul de Informare Turistica Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a anunţat, sâmbătă, la Suceava, că va dispune corpului de control al ministerului să verifice modul în care s-a realizat construcţia Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava, apreciind că valoarea lui este prea mare.

Hellvig a inspectat, sâmbătă, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava, proiect finanţat prin POR cu aproximativ 500.000 de euro ce a fost inaugurat în luna martie şi s-a interesat de materialele de promovare, de programul de lucru şi de numărul de turişti care au cerut îndrumări.



Totodată, el a vizitat clădirea în care este amenajat centrul şi a apreciat că preţul de cost a fost mult prea mare, de 330.000 de euro pentru 270 de metri pătraţi de construcţie, ceea ce înseamnă mai mult de 1.000 de euro/mp de construcţie în condiţiile în care, mai mulţi constructori i-au spus că preţul pentru acest tip de clădire ar fi de 750 de euro/mp.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a spus că luni va cere corpului de control al ministerului să înceapă verificări privind modul în care s-a făcut această investiţie.

Totodată, el a anunţat că vor fi verificate toate investiţiile făcute în perioada 2009-2012 de acest minister şi a cerut o situaţie clară pe fiecare judeţ în parte.

„Responsabilitatea cheltuirii banului public cineva trebuie să şi-o asume. Cineva trebuie să răspundă politic”, a spus ministrul Hellvig care a adăugat că în 1996 PSD a pierdut guvernarea, dar a candidat sub sigla partidului, în 2000 CDR a pierdut guvernarea, dar şi-a asumat să candideze sub sigla partidelor din care era compusă coaliţia, dar că în 2012, „PD fuge de responsabilitate” candidând sub diferite denumiri de alianţe.

Ministrul a mai declarat că cetăţenii trebuie să înţeleagă de ce s-au cheltuit banii şi de ce a apoi s-au tăiat 25 % din salarii, de ce a fost crescut TVA sau a fost introdus impozitul forfetar.

El a precizat că MDRT intră în auditare pentru perioada 2009-2012 ca să se ştie care este situaţia ce a fost preluată de noul Guvern.
Hellvig a adăugat că în urma auditării şi controalelor făcute de corpul de control al ministerului va dispune decizii administrative şi instituţionale.
Ministrul a mai spus că vor fi prioritizate proiectele care vor fi finanţate, arătând că nu e nevoie de patinoare artificiale sau de săli de sport imense care consumă foarte mulţi bani, dar că vor fi finanţate proiectele care sunt în stadiu avansat de execuţie, cum ar fi pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.
Hellvig a mai declarat că în domeniul turistic va pune accent pe reabilitarea accesului la mediul turistic şi pe modernizarea infrastructurii turistice.

El a arătat că globalizarea este şi în turism, iar dacă turistului nu i se oferă standardele cu care este obişnuit, nu va merge în zone fără infrastructură turistică modernă indiferent cât de mult se fac acţiuni de promovare.

Hellvig consideră că cel mai important este să nu fie cheltuiţi bani aiurea şi a avertizat administraţiile locale că „s-a terminat cu accesul la banul public în interes politic”, apreciind că în perioada 2009-2012 a fost „un jaf public”.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava a fost inaugurat la începutul lunii martie, în prezenţa fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.

Centrul este gestionat de Consiliul Judeţean Suceava, are cinci angajaţi şi este condus de fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version