Sute de suceveni au luat cu asalt sediul DSP din municipiu, luni dimineata. Afla aici motivul


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru a-şi testa gratuit tensiunea arterială, glicemia, colesterolul şi nivelul trigliceridelor.

„Peste 250 de oameni au făcut coadă în faţa sediului nostru, începând cu ora 06.30 pentru a obţine un loc pe lista de aşteptare. Din păcate, disponibilul de teste pus la dispoziţie de colaboratorii noştri, Grupul Sanofi, a fost de 250. Până în jurul orei 16.00, au fost testaţi gratuit circa 230 de cetăţeni, de vârsta a II-a şi a III-a”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

El a menţionat că la nivel de conducere al instituţiei se va avea în vedere organizarea unor astfel de testări periodic, în fiecare vineri de la sfârşitul lunii.

Reamintim că măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor la Suceava s-a făcut cu sprijinul DSP Suceava, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Grupului SANOFI şi Şcolii Postliceale Sanitare Christiana, în cadrul campaniei „Optează pentru un stil de viaţă sănătos şi poţi avea o tensiune arterială normală”.


Intră acum și în grupul de