Asistenta online in domeniul dependentei de droguri


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională Antidrog a postat pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, începând din data de 25 iunie 2012, în subpagina ”TRATAMENT”, aplicația “Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”, realizată în cadrul proiectului de Înfrăţire Instituţională RO2006/018-147.05 – “Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru consumatorii de droguri din România”/ PHARE Twinnig Finlanda, componenta 2.

Potrivit reprezentantului Centrului Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere
Antidrog Suceava, Simona Sidoriuc, utilizatorii aplicației pot fi consumatori de droguri sau alcool în căutarea unor servicii de asistență cărora să se adreseze, aparținători ai consumatorilor de droguri sau alcool interesați de servicii de asistență pentru dependență și instituții sau specialiști care doresc să refere un caz pentru un tip de intervenție care nu se regăsește în atribuțiile proprii.

“Aplicația este disponibilă în limba română și cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri și alcool și informații de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale De asemenea, aceasta indică cu ușurință și precizie ridicată instituția asupra căreia se dorește informarea, prin căutare personalizată după criteriile: Localizare; Tip de servicii; Beneficiari; Cost/zi; Facilităţi de acces.

Plecând de la momentul ”0” al lansării aplicației cu date minime, informațiile conținute în aplicație se vor îmbogăți permanent, prin adăugarea de noi furnizori de servicii din toate regiunile țării, acest lucru fiind posibil prin gestionarea și monitorizarea continuă.

Noutatea aplicației constă în faptul că, pe lângă funcția de informare a populației cu privire la serviciile de asistență adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregistreze, printr-o procedură online foarte simplă, în mod gratuit și voluntar. Agenția Națională antidrog a dorit astfel să centralizeze informațiile disparate, disponibile la momentul actual on-line, pe paginile diverselor instituții publice, private sau organizații non-profit de profil.

Agenția Națională Antidrog își dă acordul pentru ca linkuri către această aplicație să fie postate pe site-urile instituțiilor care își vor manifesta, printr-o simplă solicitare scrisă, dorința în acest sens.

Informațiile cuprinse în aplicație sunt de utilitate publică și nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele de informare. Toate drepturile de utilizare a bazei de date aparțin Agenției Naționale Antidrog.

Prin crearea acestui sistem, ne propunem ca demersurile noastre să vină în întâmpinarea nevoilor de informare a utilizatorilor de internet în ceea ce privește posibilitățile de tratament adresat dependenței de droguri sau alcool”, explică Simona Sidoriuc, într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de