Miting aviatic de exceptie la implinirea a 50 de ani de la infiintarea Aeroportului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mii de suceveni au profitat de vremea frumoasă a zilei de sâmbătă şi au ales să vină pe aeroportul “Ştefan cel Mare” din Salcea, acolo unde au avut parte de un show aviatic pe măsură, dar şi de alte surprize pregătite din partea organizatorului principal, Consiliul Judeţean Suceva.

Într-o atmosferă de relaxare şi suspans, sucevenii însoţiţi de familie şi prieteni au avut ocazia să urmărească pe Aerodromul „Ştefan cel Mare” din Salcea acrobaţiile aeriene realizate de echipa naţională „Hawks of Romania” şi de formaţia „Vulturii Tricolori”, ”Iakării Acrobaţi” care au reuşit să smulgă aplauze repetate din partea publicului prezent la manifestare.

Salturile în tandem cu paraşuta, zborurile de agrement şi de prezentare pentru care s-au folosit aeronave ultrauşoare, dar şi expoziţia de avioane şi maşini, au reprezentat principalele atracţii ale zilei.

Cu sufletul la gură au fost aşteptate, îndeosebi de bărbaţii prezenţi la eveniment, întrecerile de maşini şi de motociclete, dar şi demonstraţiile de carting realizate de o echipă tânără provenită de la Palatul Copiilor din Suceava.

Atât în aer, cât şi la sol, atmosfera a fost încinsă pe parcursul zilei de sâmbătă de motoarele “cu greutate” care au făcut spectacol pentru miile de curioşi veniţi pe Aeroport. Întrecerea motoarelor a fost asigurată în mare parte de împătimiţii sportului pe două roţi, membri ai Clubului sucevean North Gang Riders.

Un alt moment important al zilei a fost prestaţia invitatului special al evenimentului de pe Aeroportul Salcea, a campionului mondial la free style JURGIS KAIRYS, care efectiv s-a “jucat” la bordul avionului cu reacţie pe care l-a pilotat, efectuând desene pe cerul senin al Sucevei.

Pentru ca vremea toridă să nu îi afecteze pe cei prezenţi la mitingul aviatic, reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au adus pe Aeroport terase temporare la care s-au putut servi băuturi alcoolice, preparate din carne gătite la grătar, tradiţionalul balmoş, porumb fiert, dar şi deserturi apetisante.

După înmânarea diplomelor de excelenţă foştilor angajaţi de marcă ai Aeroportului Suceava, seara s-a încheiat într-o atmosferă plăcută, în compania băieţilor de la Odyssey şi Partizan.

Seria manifestărilor de la Mitingul Aviatic a continuat şi duminică pe Aeroportul din municipiul reşedinţă de judeţ.


Intră acum și în grupul de