Mos Craciun a ajuns si la familiile nevoiase din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni a reușit pe parcursul lunii decembrie să acumuleze donații din unsprezece locații şi să le doneze celor care au nevoie de ele, informează într-un comunicat de presă, conf. univ. dr. Alexandru Nedelea, din cadrul  Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

actiune caritabila USV2Potrivit sursei citate, donațiile au constat în: hăinuțe, jucării, cărți, dulciuri, rechizite și alte materiale didactice și produse alimentare, produse destinate cu precădere copiilor proveniți din familii cu venituri precare, destrămate, din județul Suceava.

În comunicat se arată că în data de 23 decembrie s-a desfășurat faza a II-a a proiectului „Colecția de zâmbete” în care cei mai proactivi elevi din unitățile de învățământ partenere, coordonați de președintele Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni, Tudor Hreniuc și alți membri din cadrul organizației, deghizați în personaje ale sărbătorilor de iarnă, au bătut la ușile familiilor pentru a aduce sărbătoarea în casele celor nevoiași. Colecționarii zâmbetelor au colindat mai multe case din satele: Românești, Grănicești, Gura Solcii, Slobozia, Calafindești și Șerbăuți unde au încercat să redea tinerilor speranța într-un viitor mai prosper și în certitudinea că Moș Crăciun există la peste 200 de copii.

actiune caritabila USV1Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni a fost sprijinit de unități școlare din județul Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din  Suceava, ONG-ul Grupul Ecologic de Colaborare „Bucovina”, ORDINUL VOLUNTARILOR și Grupul Școlar Dumbrăveni.

„După Sărbătorile de Crăciun, înainte de Anul Nou, vom derula faza a III-a proiectului << Colecția de zâmbete >> , în care vom încerca să le oferim altor copii din alte localități șansa de a se bucura măcar pentru un moment de Sărbătorile de Iarnă. Cu această ocazie vă invităm să le oferiți micilor copii donații în hăinuțe, cărți, rechizite, jucării, dulciuri, în oricare locație parteneră FBP”, transmit organizatorii acţiunii.

Dragi bucovineni din toate colțurile lumii, echipa FORUMULUI BUCOVINENILOR DE PRETUTIDENI și ORDINUL VOLUNTARILOR vă urează Sărbători Fericite și vă dorește să deveniți colecționari de zâmbete culese de pe chipurile persoanelor apropiate vouă!

 


Intră acum și în grupul de