Faina si uleiul de la UE nu se mai distribuie in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Cele peste 92.000 de persoane din judeţul Suceava, beneficiare ale ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, nu vor mai primi făină de grâu şi ulei. Potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean Suceava, în baza Planului de ajutorare a persoanelor defavorizate, beneficiarii suceveni au primit cantităţile stabilite de mălai, paste făinoase, biscuţi, orez, fasole, bulion şi zahăr, iar în ceea ce priveşte făina albă unde au fost distribuite 434,857 tone din alocarea de 1.262,126 de tone şi ulei, unde din alocarea de 597,329 tone s-au primit doar 11,52 tone, aceste produse nu se vor mai distribui întrucât a fost reziliat contractul cu firma din Bulgaria care câştigase licitaţia.

faina UE

CJ Suceava menţionează că APIA București a informat autorităţile sucevene că din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale ale furnizorului de făină albă şi ulei, SC Viem Corporation EOOD din Bulgaria, cele două produse nu vor mai fi livrate. Sursa citată mai arată că în judeţ trebuie să mai fie livrate în vederea distribuirii 18,667 tone de mazăre, din cele 153,802 de tone alocate, dar şi 19,8 tone de roşii în bulion, din cantitatea de 139,504 tone alocată.

În acest an, beneficiarii ajutoarelor alimentare ar fi trebuit să primească în baza acestui program UE câte 14 kilograme de făină, patru kilograme de mălai, şase kilograme de orez, 0,8 kilograme de paste făinoase, jumătate de kilogram de biscuiţi, trei kilograme de zahăr, un kilogram şi jumătate de mazăre, un kilogram de  fasole, şase litri de ulei, 0,8 kilograme de bulion şi 1,6 kilograme de roşii în bulion.


Intră acum și în grupul de