Au fost confirmate primele cazuri de gripa din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Suceava anunta ca in urma confirmarii facute de Laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucuresti, doi tineri care locuiesc în municipiul Suceava au fost diagnosticati cu gripa cu virus de tip A.

Gripa porcina

Potrivit sursei mentionate, este vorba de o tanara in varsta de 19 ani si un tanar de 34 de ani. Pacientii sunt internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, prezentand initial complicatii pulmonare. „Evolutia bolii este favorabila”, transmit specialistii DSP Suceava.

Reamintim ca in saptamana 14-20 ianuarie 2013 s-a inregistrat debutul sezonului gripal la nivel national. Caracterizarea tulpinilor indica faptul ca acestea corespund celor din vaccinul antigripal distribuit gratuit de Ministrul Sanatatii.

“Publicul larg trebuie sa fie constient de faptul ca virusul gripal se transmite prin contact intre persoane. Spalarea mainilor este cea mai eficienta metoda de reducere a transmiterii. Respectarea regulilor privind igiena respiratorie poate, de asemenea, sa previna transmiterea virusului gripal. Aceasta se refera la a tusi sau stranuta tinand batista de hartie la nas si gura sau, in lipsa acesteia, la a tusi sau stranuta la nivelul plicii cotului si nu in palma. Persoanele cu febra trebuie sa evite parasirea domiciliului si deplasarea catre spatii publice pana la disparitia febrei”, transmit specialiştii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de