Acasă Social Trei scoli primare din judetul Suceava vor fi desfiintate. Vezi in ce...

Trei scoli primare din judetul Suceava vor fi desfiintate. Vezi in ce localitati


Intră acum și în grupul de

În conformitate cu Proiectul Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava anunţă într-un comunicat de presă că, în cadrul învăţământului primar vor fi desfiinţate trei şcoli primare din localităţile Ruşi-Mănăstioara, Ciocăneşti-Botuş şi Berchişeşti.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, la învăţământul primar vor funcţiona 1.663 de clase, cu 34.102 copii. „Faţă de anul curent se va înregistra o scădere cu 37 de clase şi 990 elevi”, transmite Lazăr.



IŞJ Suceava a fundamentat Proiectul Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014, în baza centralizării propunerilor din şcoli, cu avizul Consiliului de Administraţie, în şedinţa din data de 28 ianuarie 2013, în vederea transmiterii la MEN şi obţinerii aprobării de aplicare.

În conformitate cu propunerile din şcoli, a mai rezultat faptul că la nivelul învăţământului preşcolar vor funcţiona 416 unităţi, cu 913 grupe şi 20.098 elevi ( 96% preşcolari, cu vârsta între 3 şi 6 ani). Faţă de anul şcolar curent, vor fi înfiinţate două grădiniţe cu program normal, la Vămeni, Dolhasca şi la Ruşi-Mănăstioara, în total, pe judeţ, rezultând o creştere cu 5 grupe. Media de copii la grupă va fi de 22, iar la grădiniţele cu program prelungit nu sunt modificări.

La învăţământul gimnazial vor funcţiona 1.507 clase, cu 32.69 elevi. Faţă de anul curent se înregistrează o creştere cu 17 clase şi 282 elevi.

În ceea ce priveşte învăţământ liceal, oferta asigură cuprinderea celor 7.675 de elevi,  viitori absolvenţi ai clasei a VIII-a. „Au fost propuse 274 de clase, cu 7.672 locuri.

Oferta, pe filiere, profiluri şi specializări a fost avizată în CLDPS, în cazul învăţământului profesional şi tehnic fiind condiţionată de criterii specifice (baza materială corespunzătoare specializărilor, resurse umane calificate, existenţa şi disponibilitatea agenţilor economici de a realiza parteneriate). La clasa a X-a învăţământ profesional au fost propuse 43 de clase, cu 8 mai mult faţă de anul curent”, susţine inspectorul şcolar general.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version