60% dintre elevii din clasa I au fost vaccinati antirujeola, rubeola si oreion


Intră acum și în grupul de

În raportările făcute către Direcţia de Sănătate Publică Suceava se arată că în cadrul campaniei de vaccinare antirujeolă, rubeolă şi oreion iniţiată la mijlocul lunii ianuarie 2013, până în prezent, au fost vaccinaţi 60% dintre elevii de clasa I, de la nivelul judeţului nostru.

“În momentul de faţă, avem informaţii că din cei 7.455 de copii cartagrafiaţi la nivelul judeţului Suceava, au fost vaccinaţi 4.500 de elevi de clasa I. Vaccinarea a decurs foarte bine la Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei. Încă mai aşteptăm raportări şi din celelalte zone ale judeţului”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul DSP Suceava, Adrian Popescu.

Menţionăm că această campanie s-a făcut în conformitate cu calendarul naţional de imunizare a elevilor, stabilit de Ministerul Sănătăţii.

Vaccinarea copiilor a fost realizată de către personal medical specializat, medici şcolari, medici de familie şi asistenţi medicali.

Reamintim că în cursul anului 2012, în judeţul Suceava, s-a înregistrat un număr de peste 945 de cazuri de rujeolă, din care mai mult de jumătate au necesitat internarea în secţiile de boli infecţioase, raportat la anul 2011 când s-au înregistrat doar 4 cazuri de rujeolă. Majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit cu rujeolă nu erau imunizaţi cu ROR. În 2012 a fost înregistrat şi un deces datorat complicaţiilor rujeolei.


Intră acum și în grupul de