Aproape 30 de acte de violenta s-au produs in scolile din judetul Suceava, in primul semestru (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

camera videoDe la începutul anului şcolar 2012-2013 până în prezent, în unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului Suceava s-au produs 37 de fapte de violenţă, 29 dintre acestea în interiorul şcolii, a declarat prefectul Sucevei, Florin Sinescu, în cadrul Reuniunii semestriale de management instituţional, care a avut loc vineri, în municipiul reşedinţă de judeţ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit despre siguranţa elevilor şi a profesorilor în şcoală. „Anul 2012 a însumat un număr de 37 de fapte de violenţă care s-au produs în jurul unităţilor şcolare, dintre acestea 29 în interiorul şcolii. Este un lucru care trebuie să ne dea de gândit la toţi şi să ne facă să  avem în vedere o serie de măsuri  care pot fi luate împreună cu autorităţile locale. De aceea, vă rog să apelaţi la primari ca să puteţi implementa sisteme şcolare de supraveghere video acolo unde unde consideraţi că este necesar, să aveţi asigurate paza şi toate condiţiile necesare pentru ca aceşti elevi şi dvs. să puteţi parcurge orele în siguranţă”, le-a transmis prefectul directorilor de şcoli prezenţi la eveniment.

Sinescu a subliniat faptul că relaţia pe care Instituţia Prefectului o are cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava este una prioritară.

„Din punct de vedere al programului de guvernare, 2013 înseamnă asigurarea resursei umane şi a bazei materiale pentru şcolile sucevene şi, sigur, este important să prioritizăm lucrările începute în unităţile de învăţământ, care se află acum în faze avansate, pentru a le putea pune în funcţiune în 2013. Desigur, vorbim şi despre adaptabilitatea ofertei şcolare în funcţie de piaţa muncii. Acestea sunt priorităţile noastre”, a spus Sinescu.

El a mai precizat că din cele 823 de unităţi şcolare care funcţionează în anul şcolar 2012-2013 la nivelul judeţului Suceava, doar 176 deţin sisteme de supraveghere video.


Intră acum și în grupul de