Taxa pentru cei care au picat de doua ori BACALAUREATUL a fost stabilita


Intră acum și în grupul de

Candidaţii care în anii precedenţi au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au trecut de nicio probă vor plăti, la fel ca anul trecut, 230 lei pentru a participa la examen anul acesta, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale, scrie realitatea.net

Potrivit sursei citate, candidaţii care au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita contravaloarea acestora, suma urmând a fi stabilită de inspectoratele şcolare. Anul trecut suma pentru susţinerea probelor picate era de 39 lei/probă.

Anul trecut suma era încasată de licee, iar banii erau viraţi în conturile inspectoratelor şcolare. MEN precizează că absolvenţii de liceu pot susţine examenul de bacalaureat de cel mult două ori fără taxă.

Totodată, candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate anterior, pot solicita recunoaşterea probelor promovate.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai.

Examenul va începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va susţine până pe 12 iunie.

Între 12 şi 14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română, iar în 2 iulie la Limba maternă, pe 3 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 5 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate în 12 iulie.


Intră acum și în grupul de