O scoala gimnaziala din Falticeni a obtinut Premiul I la concursul national “Scoli pentru un viitor verde”


Intră acum și în grupul de

O echipă a Școalii Gimnaziale ”I. Ciurea” Fălticeni care a obținut premiul I la categoria de vârstă 11-18 ani, în urma participarii la concursul naţional Școli pentru un viitor verde – EDUPET 2012, va fi premiată vineri, 15 martie 2013, la Ministerul Educației Naționale.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, Concursul național ”Școli pentru un viitor verde – EDUPET 2012”, organizat de Asociația Școli pentru un viitor verde în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Administrația Fondului pentru Mediu premiază “echipele verzi” care au reușit, cu ajutorul aparatului de compactare TEPET să supună atenției comunităților din care fac parte ideea că poluarea și degradarea mediului sunt un efect al nerecuperării și nereciclării PET-urilor.

Gheorghe Lazar

În proiectul ”Școli pentru un viitor verde – EDUPET” s-au implicat 3.000 de unități școlare și peste 90.000 de elevi și cadre didactice, însemnând colectarea a peste154.000 kg de PET-uri compactate. Din județul Suceava au participat 110 școli.

Şeful IŞJ Suceava a precizat că vineri, 15 martie 2013, la Ministerul Educației Naționale, se va desfășura festivitatea de premiere a câștigătorilor ediției 2012. Printre invitați se află echipa de proiect de la Școala Gimnazială ”I.Ciurea” Fălticeni, coordonată de către  directorul acesteia, prof. Dan Grigoraș și prof. Zaharia Aurora, care a obținut premiul I la categoria de vârstă 11-18 ani. Printre echipele premiate se află Școala Gimnazială nr.2 Vatra Dornei și Colegiul Național ”Spiru Haret” Suceava care au obținut mențiune.


Intră acum și în grupul de