Mai multe clase pregatitoare din toamna, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Gabriela Scutaru ISJ

Din toamna anului şcolar 2013-2014, la nivelul judeţului Suceava vor funcţiona 343 de clase pregatitoare care vor cuprinde 6.390 de elevi, cu 1.546 mai mulţi faţă de anul trecut, a informat adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gabriela Scutaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, şcolile gimnaziale cu clase de învăţământ primar sunt cele care vor găzdui şi în acest an clasa pregătitoare.

Scutaru a precizat că la clasa pregătitoare se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2013 inclusiv. Toţi cei care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 31 august, respectiv în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, pot să acceadă şi ei la clasa pregătitoare, numai la solicitarea părinţilor, însoţiţi neaparat de o evaluare psihosomatică.

„În acest an, avem şi o particularitate dată de faptul că, ţinând cont de vârstă, elevii se pot înscrie şi în clasa I. Este singurul an în care înscrierea se face şi la clasa pregătitoare şi la clasa I. În clasa I intră copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august inclusiv, chiar dacă nu au parcurs anterior clasa pregătitoare. Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani după data de 31 august, respectiv în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, pot să intre şi ei în clasa I, tot la solicitarea părintelui şi tot după ce au trecut printr-o evaluare psihosomatică”, a explicat adjunctul IŞJ Suceava.

Un alt element de noutate pentru înscriere la clasa pregătitoare este faptul părinţii vor putea realiza programări telefonice, scopul fiind acela de a se evita aglomeraţiile în unităţile şcolare. Fiecare unitate va avea un telefon special, al cărui număr va putea fi găsit pe site-ul instituţiei în cauză.

Totodată, părinţii care au nedumeriri cu privire la înscrierea la clasa pregătitoare, pot apela Tel Verde (funcţional la nivelul IŞJ Suceava), disponibil începând de luni, 1 aprilie 2013, la numărul – 0800 816 230, în intervalul orar 08.00-16.00.

 

 


Intră acum și în grupul de