Opt centre de evaluare psihosomatica pentru elevii suceveni care vor intra la clasa pregatitoare sau clasa I


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Suceava au stabilit ca la nivelul judetului Suceava vor functiona opt centre de evaluare psihosomatica, cu ajutorul carora se va stabili daca copiii sunt apti pentru a fi inscrisi la clasa pregatitoare sau clasa I, a informat adjunctul ISJ Suceava, Gabriela Scutaru, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acesteia, evaluarea psihosomatica va fi realizata si in acest an de catre psihologii Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Suceava, in care vor fi implicati toţi cei 48 de psihologi ai centrului. Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 2-19 aprilie 2013, în acelaşi interval urmând a fi comunicate şi rezultatele.

„Vor functiona opt centre menite sa acopere tot teritoriul judetului nostru. La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate doua centre de evaluare, unul la sediul CJRAE şi celalalt la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Suceava. In Radauti, centrul de evaluare va functiona la Colegiul National << Eudoxiu Hurmuzachi >> , iar la Falticeni, la Scoala Gimnaziala Nr. 1.  La Gura Humorului, evaluarea se va face la Colegiul << Alexandru cel Bun >> , iar la Campulung Moldovenesc, la Colegiul Silvic Bucovina. La nivelul municipiului Vatra Dornei va fi organizat un centru de evaluare la Liceul Teoretic << Ion Luca >> , iar pentru zona Vicov, la Liceul Tehnic << Ion Nistor >> Vicovu de Sus”, a informat Scutaru.

Aceasta a aratat ca pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor, parinţii trebuie mai intai sa se programeze la respectivul centru. Activitatea de evaluare a dezvoltarii psihosomatice va fi planificata in intervalul orar 10.00-18.00, astfel incat programul de desfasurare sa sprijine accesul parintilor la serviciile de evaluare.

Rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului este comunicat în scris parintelui care a solicitat evaluarea, iar rezultatul acesteia nu poate fi contestat.

Reamintim ca la clasa pregatitoare se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv. Toţi cei care implinesc varsta de 6 ani dupa data de 31 august, respectiv in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, pot sa acceada si ei la clasa pregătitoare, numai la solicitarea parintilor, insotiti neaparat de o evaluare psihosomatica.

„In acest an, avem si o particularitate data de faptul ca, tinand cont de varsta, elevii se pot inscrie si in clasa I. Este singurul an in care inscrierea se face si la clasa pregătitoare si la clasa I. In clasa I intră copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august inclusiv, chiar dacă nu au parcurs anterior clasa pregătitoare. Copiii care implinesc varsta de 7 ani dupa data de 31 august, respectiv in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, pot sa intre si ei în clasa I, tot la solicitarea parintelui si tot după ce au trecut printr-o evaluare psihosomatica”, a explicat adjunctul ISJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de