ASUR lanseaza a IV-a editie a concursului online “Ziua Astronomiei”


Intră acum și în grupul de

Ziua_Astronomiei

Asociația Secular-Umanistă din România lansează sâmbătă, 20 aprilie 2013, concursul online “Ziua Astronomiei”, informează într-un comunicat de presă, iniţiatorii manifestării.

Potrivit sursei citate, aflată la cea de-a patra ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la 26 de ani către studiul astronomiei. Premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, tablete, enciclopedii, DVD-uri cu documentare și abonamente la reviste de știință.

Tema de anul acesta este “Astronomie vs. Astrologie”, iar pentru a participa, concurenţii trebuie să înscrie o prezentare video originală prin care să ilustreze diferenţele dintre astronomie şi astrologie.

Calendarul concursului cuprinde următoarele etape: 20 aprilie-25 mai – realizarea și înscrierea prezentărilor; 26-31 mai – jurizarea lucrărilor înscrise în concurs; 1 iunie – anunțarea câștigătorilor; 15 iunie – festivitatea de premiere.

În document se arată că, marele câștigător al concursului va primi un laptop și un telescop, premiul al II-lea va consta într-un telescop, iar câștigătorul locului al III-lea va primi un pachet de cărți pe teme științifice. Premiile acestei ediții sunt oferite de System Plus și Da Vinci Learning. Mai multe detalii despre competiție puteți afla accesând site-ul concursului – www.ziua-astronomiei.ro.

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoașterea științifică și gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU).


Intră acum și în grupul de