Protest impotriva distrugerii unui spatiu verde din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

 Câteva zeci de persoane s-au adunat joi după amiază, în parcarea de lângă Primăria Suceava, şi au protestat faţă de distrugerea unui spaţiu verde dintr-un cartier central al municipiului reşedinţă de judeţ, pentru construcţia unui bloc. Sucevenii au adus cu ei pancarte cu mesaje de tipul „Suceava moare, de ce nu vă doare?”, „Plantaţi, nu tăiaţi!”, sau „Nu ne zidiţi ferestrele”.

Unul dintre protestatari a anunţat că vor sesiza Ministerul Mediului, Corpul de control al primului ministru şi DNA arătând că nu este primul caz când între blocuri, pe spaţii verzi, se aprobă construcţia unor blocuri.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de intenţia lui Ionuţ Gherman, fiului primarului comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, de a construi un bloc pe spaţiul verde din apropierea unui bloc turn situat pe strada Mărăşeşti.

Investitorul imobiliar a început în urmă cu două săptămâni defrişarea zonei respective, dar locatarii au protestat fiind chemaţi jandarmii şi poliţiştii pentru a opri tăierile.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că autorităţile locale nu au eliberat autorizaţie de construire pentru acel bloc şi consideră că APM Suceava şi Ocolul Silvic Pătrăuţi s-au grăbit când au aprobat tăierea copacilor. El a arătat că investitorul imobiliar a primit doar un certificat de urbanism care nu-i conferă dreptul să facă nici o construcţie. Lungul a subliniat că pe lângă planul de urbanism de detaliu mai este nevoie şi de acordul vecinilor pentru obţinerea unei autorizaţii de construire. El a precizat  că a cerut emitenţilor să suspende autorizaţia de tăiere a copacilor până când persoana care doreşte să ridice un bloc de locuinţe în zonă obţine o autorizaţie de construire.


Intră acum și în grupul de