Elevii de clasa a XI-a ar putea sustine si ei, din 2014, simulari ale BAC-ului


Intră acum și în grupul de

Remus PricopieMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, propune ca din 2014 elevii de clasa a XI-a să dea şi ei simulare pentru Bacalaureat. Măsura a fost anunţată pe pagina oficială de Facebook a ministrului, iar explicaţia o reprezintă „rezultatele  nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuţi”, scrie gândul.info

Potrivit sursei citate, Remus Pricopie spune că va lansa foarte curând în dezbatere publică un proiect cu mai multe noutăţi.

„Simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficienţelor. În plus, elevii se vor obişnui cu rigorile examenului şi se vor mobiliza ceva mai devreme”, scrie Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de anul acesta, simulările de anul viitor vor fi organizate după un model centralizat, în aceleaşi condiţii în care elevii dau examenul de maturitate.

„Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi 100% într-o situaţie de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel naţional, nu fragmentată pe fiecare judeţ”, justifică ministrul măsura.


Intră acum și în grupul de