Mars impotriva accidentelor rutiere, drogurilor si violentei in scoli, la Suceava


Intră acum și în grupul de

mars antiviolenta 1

Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Asociaţia„Euroactiv” Suceava şiunităţile de învăţământ din municipiul Suceava organizează joi, 16 mai 2013, de la orele13.00, un  marş împotriva accidentelorrutiere, a consumului de alcool la volan, a traversărilor neregulamentare împotriva drogurilor, tutunului şi violenţei în şcoli, informează într-un comunicat de presă, psih. Constantin ALECSA.

Potrivit sursei citate, marşul se va face pe traseul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură – Biblioteca Bucovinei – Hotel Bucovina – Primărie –  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava – Spitalul Judeţean, curevenirelaBiblioteca BucovineiSuceava. 

Acţiunea se desfăşoară în cadrul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului” din perioada 13 – 19 mai 2013 şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi prevenirii accidentelor rutiere, a consumului de alcool la volan, a traversărilor neregulamentare, a consumului de droguri, plante etnobotanice, tutun şi a violenţei în şcolile sucevene.

La sfârşitul marşului, în zona Biblioteca Bucovinei – Parchet, porţiunea cuprinsă între semaforul din intersecţia cu B-dul Ana Ipătescu şi strada Ştefan cel Mare va fi simulat un accident rutier la care vor participe maşini de descarcerare şi ambulanţa, maşini de stingere a incendiilor, Crucea Roşie, pentru a limita efectele accidentului rutier şi pentru a oferi elevilor participanţi la marş, dar şi populaţiei, măsurile de prim ajutor ce se impun la un astfel de eveniment desfăşurat în cardul proiectului „ROMÂNIA – ALEGE VIAŢA”.

Scopul proiectului este de a aduce la cunoştinţă populaţiei riscurile şi mai ales consecinţele sociale şi economice ale accidentelor rutiere produse din diverse cauze, prin acţiuni de informare şi popularizare a celor mai eficiente mijloace şi măsuri de prevenire şi evitare a acestora.

„Chiar dacă numărul accidentelor rutiere este în scădere, nu putem să nu constatăm că numărul persoanelor accidentate este destul de mare, iar  proiectul nostru urmăreşte să atenţioneze participanţii la trafic printr-o simulare de accident într-o zonă cât mai aglomerată a oraşului, pentru sensibilizarea populaţiei.

Pe lângă simularea de joi, în ultima perioadăau avut loc, în diverse şcoli sucevene, cursuri de educaţie rutieră pentru prevenireaaccidentelor rutiere”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de