Matei Visniec a primit titlul de cetatean de onoare al Sucevei de la primarul Ion Lungu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Scriitorul şi dramaturgul Matei Vişniec a primit marţi, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava și a uimit asistenta când la momentul înmânării titului a declarat că nu va fi un cetăţean de onoare obişnuit arătând că deja are un program cultural pentru Bucovina.

teatru21

Primarul municipiului Sucevei, Ion Lungu, a înmânat, marţi, dramaturgului Matei Vişniec, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava la finalul reprezentaţiei piesei Occident Express, scrisă de Vişniec special pentru Teatrul Naţional din Craiova.

Ion Lungu a arătat că tiltul de cetăţean de onoare a fost acordat de Consiliul Local Suceava încă de anul trecut, dar că a aşteptat un eveniment important, cum este Festivalul ”Zilele Matei Vişniec”, pentru a i-l putea înmâna.

Primarul a arătat că acest titlu i-a fost acordat lui Matei Vişniec pentru tot ceea ce a făcut pentru Suceava şi pentru Bucovina, pentru efortul pe care îl face să reprezinte zona cât mai bine în occident.

„Maestrul Matei Vişniec este o legendă vie a Bucovinei, pune mult suflet pentru Bucovina, pentru Suceava şi nu a uitat niciodată locurile natale”, a explicat primarul Ion Lungu.

El şi-a exprimat speranţa că va putea să-i invite pe Vişniec la un festival internaţional de teatru la Suceava, precizând că administraţia locală face în prezent investiţii importante în infrastructura de cultură şi intenţionează înfiinţarea unui teatru profesionist.

La rândul său, Matei Vişniec, a spus că este foarte onorat şi poate să promită doar că nu va fi un cetăţean de onoare obişnuit.


Intră acum și în grupul de