7 copii depistati cu meningita acuta virala sunt internati la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

meningitaUn număr de 7 copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani se află internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava.

Copiii au fost diagnosticați cu meningită acută virală provocată de enterovirusul care a făcut ravagii în vara anului trecut, în special în rândul copiilor, provocând o epidemie ce a numărat în total 380 de cazuri.  Este vorba de virusul Coxsackie B2. Totuși, potrivit dr. Corina Stănescu, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul spitalului sucevean, nu se pune problema unei epidemii, cu precizarea că astfel de cazuri apar odată cu încălzirea vremii.

“Nu vorbim despre o epidemie de meningită. Astfel de cazuri sunt sporadice și apar în context sezonier. Este perioada propice dezvoltării infecțiilor cu enterovirus”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, dr. Corina Stănescu.

Specialiștii recomandă populaţiei să acorde mai multă atenţie regulilor de igienă (virusul Coxsackie pătrunde în organism pe cale digestivă, se multiplică la locul porţii de intrare şi diseminează în organism).

Meningita este o boală deosebit de gravă, care afectează foiţa ce înveleşte creierul şi, dacă nu se intervine la timp, decesul poate surveni foarte uşor.


Intră acum și în grupul de