Acasă Social Studentii suceveni au protestat intr-o maniera inedita, in Piata Unirii din Timisoara

Studentii suceveni au protestat intr-o maniera inedita, in Piata Unirii din Timisoara


Intră acum și în grupul de

StudentiAproximativ 200 de studenţi printre care și reprezentanţi ai Asociației Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), au protestat miercuri seară, începând cu ora 19.00, în Piaţa Unirii din Timişoara, din cauza subfinanţării sistemului educaţional românesc, informează într-un comunicat de presă, organizatorii manifestării.

Potrivit sursei citate, acest protest a avut menirea de a trage un semnal de alarmă față de consecințele dezastruoase pe care le are alocarea unui buget prea mic pentru educație. Studenții au afișat mesaje și s-au plimbat alături de o vacă pe străzile orașului, dorind să sugereze faptul că “vor ajunge la coada vacii”. Ei au amintit de asumările făcute la nivel internațional de România, de prevederea Legii Educației Naționale prin care se stipulează acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educație și de promisiunea făcută de partidele politice în acest sens, prin Pactul Național pentru Educație.



Pe unul din bannere era scris mesajul ”Ăsta-i doar începutul!” , ceea ce înseamnă că studenții nu se vor opri aici, aceștia avertizând că vor protesta în toată țara.

Suceava a fost reprezentată la Timișoara de Nica-Mitocariu Ioan, vicepreședinte pe reprezentare și Bogdan Vițelariu, președintele ASUS.

“Educația nu este o cheltuială, ci o investiție în viitorul societății!”, transmit protestatarii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version