Judetul GALATI va primi ajutoare in alimente de la suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suceava nu a rămas insensibilă la suferința sinistraților din judetul Galați, ca urmare a inundațiilor de la începutul acestei luni, și a trimis către sudul Moldovei un prim transport cu alimente.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat, că autorităţile judeţene sunt preocupate de situaţia sinistraţilor din Galaţi şi că, ajutoarele constau în cartofi, grâu şi mere, urmând ca ulterior să fie trimise materiale de construcţie.

Seful executivului județean sucevean a explicat în cadrul unei conferinţe de presă,  că sucevenii au primit, la rândul lor, ajutoare din partea judeţelor din ţară atât la inundaţiile din 2008 cât şi la cele din 2010, şi că este normal ca atunci când alţii sunt în situaţii similare să fie ajutaţi.

El a arătat că un transport cu cartofi, grâu şi mere va fi trimis sinistraţilor din Galaţi precizând că aceste ajutoare vor putea fi folosite pe o perioadă mai îndelungată, sunt uşor de transportat şi de distribuit, fiind în saci.

Totodată, se mai colectează pături, îmbrăcăminte şi saltele, urmând ca şi acest transport să fie direcţionat spre sinistraţi, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că un alt transport, cu materiale de construcţie, în special lemn, va fi trimis pentru refacerea caselor afectate de inundaţii.

Nechifor a reamintit că și în perioada când PSD era în opoziţie a iniţiat acţiuni pentru sprijinirea sinistraţilor, dar că nu a văzut ca actuala opoziţie să se comporte la fel.

„Au fost lideri ai PDL la Gura Humorului, la Ţebea, la şpriţuri şi nu au spus nimic de sinistraţi”, a remarcat ironic preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de