”Tara lui Gufi” de Matei Visniec va fi prezentata in judet de o trupa de teatru de liceeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că după succesul Festivalului de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni a iniţiat un proiect care să fie pus în practică în localităţi din judeţ.

El a arătat că a propus ca trupele de teatru ale colegiilor naţionale Nicu Gane din Fălticeni şi Ştefan cel Mare din Suceava să se reunească într-o tabără în vacanţa de iarnă la care să fie prezent şi un regizor şi să pună în scenă piesa Ţara lui Gufi a lui Matei Vişniec.

Ulterior, până la programul educaţional „Săptămâna altfel” elevii-actori să facă repetiţii, urmând ca apoi acest spectacol să fie prezentat la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret şi Suceava.

„Să încercăm să ne adresăm direct copiilor şi tinerilor”, a spus  Nechifor care a arătat că elevii-actori suceveni au potenţial.

El a arătat că în funcţie de reuşita acestui proiect vor putea fi continuate proiecte similare pentru că există un public sucevean format pentru astfel de evenimente.


Intră acum și în grupul de