Arendasii din judet au sansa sa plateasca impozite mai mici in 2013


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judeţean Suceava, Catalin Nechifor a anuntat ca are in vedere reducerea valoarii de impozitare pentru producţia de grâu pentru persoanele care au teren în arendă, de la 0,9 lei/kg la 0,6 lei/kg.

Motivul invocat de presedintele CJ este acela ca recoltatorii reclama faptul ca productia de grau a fost foarte mare anul acesta si ca pretul graului este cu mult mai mic decat se preconizase in 2012.

Catalin Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că, printr-o hotărâre, CJ Suceava a stabilit nivelul de preţuri care reglementează plata în natură a arendaşilor către proprietarii terenului agricol şi că acesta este de 0,9 lei/kg.

El a arătat însă că, în acest an, producţia a fost peste aşteptări, iar preţul la produs este mai mic, de 0,6 lei/kg.

Nechifor a spus că diferenţa între preţul actual de vânzare şi cel estimat prin hotărârea CJ este de 50 % şi că a decis reaşezarea preţului reglementat, ceea ce va determina şi diminuarea impozitului datorat statului.

„Valoarea de impozitare scade la 0,6 lei/kg de la 0,9 lei/kg”, a explicat preşedintele CJ Suceava care a menţionat că un stat social are obligaţia să regleze valoarea impozitării în funcţie de condiţiile de piaţă.


Intră acum și în grupul de