Elevii suceveni sunt invatati cum sa reactioneze in caz de seism


Intră acum și în grupul de

Dimitrie CantemirÎn unităţile şcolare din judeţul Suceava, în perioada 21-25 octombrie 2013, se desfăşoară acţiuni specifice de pregătire a elevilor şi personalului în caz de seism, la solicitarea Ministerului Educaţiei Naţionale privind punerea în aplicare a Planului de Organizare şi desfăşurare propus de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, informează reprezentanţii IŞJ Suceava.

Potrivit sursei citate, conform planificării, până la acest moment au fost parcurse următoarele etape: etapa de pregătire teoretică – Alocarea de către toate unităţile de învăţământ a unei ore pentru recapitularea noţiunilor de bază  despre cutremure şi a modului de comportare al elevilor, personalului didactic şi auxiliar în cazul producerii unor seisme majore; Exerciţiu practic de simulare (1) – Marţi, 22 octombrie, fiecare unitate şcolară a declanşat exerciţiul la ora 09.45, în programul de dimineaţă şi 14.45, în programul de după-amiază. Timp de 30 secunde, clopoţelul şcolii a sunat, cu scopul ca elevii să simuleze comportamentul în caz de seism, respectând regulile recapitulate în ziua anterioară. După încetarea seismului, cadrele didactice au luat măsuri de evacuare a elevilor în siguranţă.

În data de 23 octombrie 2013, în unităţile şcolare sucevene a avut loc un exerciţiu practic de simulare (2). Exerciţiul a fost reluat la aceleaşi ore, pentru a consolida informaţiile copiilor şi comportamentul independent al acestora, în cazul producerii unui cutremur. Vineri, 25 octombrie 2013, va avea loc evaluarea exerciţiului.

La final, conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va întocmi un raport de informare pe care îl va înainta Inspectoratului Şcolar.


Intră acum și în grupul de